jueves, 24 de diciembre de 2009
Intervenció de síntesi
En primer lloc he après a utilitzar les eines de google que han estat una gran font d'informació per a mi, ja que no sabia que també tenia altres serveis a part del cercador, el gmail i el google docs. Per exemple a google també podem trobar google notebook, google site, els blocs, entre altres. Tots aquests serveis de google m'han facilitat la meva tasca en treballs de grup(no tan solts a TIC), tambéhe pogut publicar documents a internet, he pogut aprendre a utilitzar un altre tipus de programes que no siguin de Windows. També he, aprés a utilitzar altres programes i serveis com Cmaptools, audacity( per a so), Movi Maker (per a vídeo), Gimp (per a imatges), viquipèdia, etc..
En un segon lloc, l'aprenentatge que he pogut rebre en totes les sessions didàctiques, ja que crec que totes han sigut molt coherents i de molta utilitat per a nosaltres, perquèmoltes de les eines treballades les podem utilitzar com a suport, ja que som futurs mestres.
Finalment, tot el treball que he fet amb el bloc, m'ha servit per aprendre a inserir imatges i vídeos en els blocs, i, a portar un seguiment tant de l'assignaura de TIC com la de Comunicació, oral, digital i escrita.
Apart de tots aquests coneixements que he pogut rebre, una de les coses que més m'han agradat ha sigut la metodologia que s'ha dut a terme per aprendre, ja que l'aprenentatge d'aquest tipus d'eines crec que a de ser d'un apranentatge de tipus significactiu.
miércoles, 23 de diciembre de 2009
Competències digitals del mestre
- UNESCO's ICT Competency Standards for Teachers (Normes UNESCO sobre Competències en TIC per a Docents)
Nocions bàsiques de tecnologia. Els mestres han de conèixer el funcionament bàsic d'un ordinador com també del 'programari', també han de conèixer les aplicacions d'activitat, com funcionen els navegadors, un programa de comunicacions, un programa de presentació i també aplicacions de gestió. Els mestres han de ser capaços han de ser capaços d'utilitzar les tecnologies a l'aula.
1.Aprofundiment de coneixements.
Els docents han de ser capaços d'utilitzar diferents recursos per ajudar als estudiants a que col·laborin, a que cerquin informació, perquè siguin capaços de resoldre el problema que se'ls a plantejat. També hauran de saber utilitzar les TIC per crear projectes dels alumnes.
3.Creació de coneixements
Els docents han de ser capaços de crear coneixement basades en les TIC, com també han de saber utilitzar aquestes tecnologies per fomentar les competències dels estudiants.
Els docents han d'aprendre contínuament i han de procurar de estar al dia dels avenços pel que a les TIC.
L'altre documen és:
National Educational Technology Standards for Students i el National Educational Technology Standards for Teachers (Normes Nacionals (EEUU) sobre Tecnologia Educativa per a Docents i Normes Nacionals (EEUU) sobre Tecnologia Educativa per a Estudiants) publicats per la International Society for Technology in Education (ISTE).
La ISTE ha publicat dos documents que recullen respectivament les competències que haurien de tenir els docents i les dels estudiants:
1.Normes Nacionals sobre Tecnologia Educativa per a Docents. Els docents haurien de:
- Inspirar i facilitar l'aprenentatge i la creativitat dels estudiants
- Planificar i dissenyar experiències d'aprenentatge i avaluació incorporant instruments contemporani com per exemple el jClic.
- Mostrar coneixements, habilitats i estratègies de treball innovadores i centrades en la societat digital un exemple d'això és el Cmaptools per fer mapes conceptuals.
- Promoure la ciutadania digital i la responsabilitat, que pot ser amb treballs col·laboratius a través de blog, el Viquipèdia, youtube, entre d'altres.
- Millorar la pròpia pràctica professional i la capacitat de lideratge.
- Normes Nacionals sobre Tecnologia Educativa per a Estudiants
- Creativitat i innovació
- Comunicació i col·laboració
- Investigació i fluïdesa en l'ús de la informació
- Pensament crític, resolució de problemes i presa de decisions
- Ciutadania digital
- Funcionament de la tecnologia i conceptes
martes, 22 de diciembre de 2009
Pràctica vídeo
Crec que com ha futurs mestres, hem de tenir en compte la infinitat de possibilitats que ens pot aportar l’eina del vídeo com a recurs a classe. Nosaltres mateixos, podem crear un vídeo sobre allò que volem treballar a classe, de tal manera que per als nens pot ser una forma molt més amena per aprendre.
Finalment, m'agradaria mostrar-vos el vídeo creat per a la part pràctica d'aquesta sessió. Per fer-ho he utilitzat el programa Movi maker de Windows. Aquest programa serveix per editar vídeos ja existents podent retallant, afegir imatges, músicas, efectes, transicions, etc.
A continuació us mostro el meu vídeo sobre el lloc on vaig anar de vacances l'estiu passat.
viernes, 11 de diciembre de 2009
Aspectes importants qe de la comunicació
-Escoltar
-Mirar
-Llegir
-Escriure
-Parlar
jueves, 10 de diciembre de 2009
Jclic

En la sessió d'avui, hem creat un projecte anomenat fruitesque consta de quatre activitats.
miércoles, 9 de diciembre de 2009
Diccionaris
- El primer diccionari de la llengua catalana va ver el de Pompeu Fabra anomenat Diccionari General de la llengua Catalana.
- El segon diccionari va ser el Diccionari Català, Valencià i Balear fet per Mossèn Alcover i Francesc Borja-moll
- El tercer diccionari que trobem és el de Joan Coromines anomenat Diccionari etimològic i complementari de la llengua Catalana. Joan Coromines no només va fer aquest diccionari sinó que va fer molts més.
- El quart diccionari és l'anomenat Gran enciclopèdia Catalana
- Per últim trobem el diccionari de l'Institut d'estudis Catalans anomenant DIEC (1995) per les sigles d'aquest. El DIEC recull tot allò que interessa dels diccionaris anterior.
La activitat va consistir en dividir-nos en grups per fer la següent tasca:
A1-Buscar informació de Pompeu Fabra i el seu diccionari
A2- Buscar informació del diccionari de Mossèn Alcover i Francesc Borja-moll
B1- Buscar informació del diccionari dels diccionaris de Joan coromines.
B2-Buscar informació de la Gran enciclopèdia Catalana i del DIEC
lunes, 7 de diciembre de 2009
La història de l'Oriol
Avui dilluns, l’Oriol no té classe a la universitat però com que és un noi molt aplicat, decideix anar-hi perquè necessita informació per realitzar un treball de psicologia.
Però abans de començar cal agafar forces, així doncs, decideix passar pel bar per fer un cafè i menjar un bon entrepà, i més tard puja al segon pis direcció a la biblioteca.
Un cop allà, cerca al catàleg de l’ordinador en quina prestatgeria podrà trobar el llibre que necessita per fer el treball i va cap aquesta per tal d’obtenir-lo.
Amb molta atenció se'l llegeix i agafa els apunts necessaris per realitzar correctament el seu treball.
Finalment quan ja té tota la informació necessària decideix tornar a casa amb la seva motocicleta, un medi de transport que el farà arribar al seu lloc de destí en un tres i no res.
jueves, 3 de diciembre de 2009
Apunts mapes conceptuals i fluxogrames
-Els Mapes conceptuals sempre tenen conceptes i connectors.
-Normes per fer un mapa conceptual:
No repetir conceptes
No es poden creuar línies.
Al fer aqueta pràctica molta gent va fer primer en paper i desprès ho va passar al ordinador. Crec que això no és "correcte" perquè amb l'odrinador és molt més pràctic i net ja que pots reescriure i pots canviar l’escoses de lloc tans cops com vulguis sense malgastar paper i fen que sempre estigui fet a net.
Aquestes dues eines són molt útils pel panificar i mostra d'una manera gràfica la relació entre conceptes, però més aviat és útil per nosaltres i per la gent ja amb uns certs coneixements, aquestes dues eines no serièn de gran ajut a infantil, ja que els nens no saben llegir. Encara que si algun dia ho necessitem ho podríem fer amb dibuixos.
No eina infantil xro si x nosaltres
Fluxogrames
Nomenclatura del símbols :
rectangle: Indica les instruccions o passos a seguir que cal fer.
rodona: Inici o al final del procés
rombe: Decisió que s'ha de prendre
Aquest és el resultat:

Mapes conceptuals
Vam començar a treballar amb els primers amb un programa que es di Cmaptools. Vàrem parlar del cicle de l’aigua i posteriorment vam fer un esquema d’aquest.

“Sopar de Nadal Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el sopar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc. En el sopar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al larg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista. La meva germana, la Maria també ve al sopar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos. El sopar comença puntualment a les 10 de la nit i acaba sempre a la mateixa hora, a les 12”
El resultat és aquest:

miércoles, 2 de diciembre de 2009
Dalt del cotxe
que repica els cascavells
trenta quaranta l'ametlla amarganta
pinyol madur ves-te'n tu.
Si tu te'n vas nero nero nero,
si tu te'n vas nero nero nas.
Sota el pont.
apa, doncs, passem-hi!
el nostre pont té dos pilars
passem sense tocarlos.
Tu passes, tu passes,
tu quedes presoner del pont!
Tres, sis, nou
estira-li la cua, estira-li la cua
tres, sis, nou
estira-li la qualsevol.
Si l'esquirol no vol
estira-li la cua, estira-li la cua
Si l'esquirol no ho vol
estira-li la cua a qualsevol.
silenci
Si-len-ci, no can-tis,
Si-len-ci, no par-lis,
la bo-ca tan-ca-da,
el-si-len-ci no no no so-na.
Tens un ble
per sa meva llumenera
tens un ble, tenc un ble
per sa llumenera de vostè.
ENDRECEM LES JOGUINES
Nosaltres vàrem escollir el tema de endreçar perquè creiem que no hi havia cap cançó i que fomentés aquest moment tant important.
Aquesta és la nostra cançó:
Les joguines al
mig no poden estar,
si no volem
ensopegar.
s'ha acabat
l'hora de jugar
que em voldríeu
ajudar?
Participarem,
tots junts ho endreçarem
participarem
i aviat acabarem.
Les nines per
poder dormir,
Un conte els
haurem de llegir.
El cotxes els
farem rodar,
fins poder-los
aparcar.
Participarem
tots junts ho endreçarem
participarem
i aviat acabarem.
Així sona:
Bon dia nostre pare
Pagueu-nos la soldada, doncs és de dreta llei.
Bon dia fill, bon dia, digueu-me d'on veniu?
Venim de barcelona, bon pare aquí ens teniu.
Quin és el vostre ofici m'hauríeu d'explicar.
El nostre ofici, pare, mireulo com se fa.
Lireta lirondaina, lireta, lirondí.
Aquell qui té un ofici de fam no es pot morir.
De dintre d'una poma.
l'orugueta mira a fora,
allà dins té cinc cambretes
perquè la casa és gran.
A dins de cada cambra,
hi ha quedat una llavor,
totes dormen i somnien
i passa la tardor.
El seu somni és un bell somni
perquè pensen que més tard,
la petita llavoreta
un nou pomer serà.
El cargol (Do, re, mi)
mi, fa, sol
hi ha un cargol,
fa, mi, re
molt lleuger,
mi, re, do
tot rodó.
Do, si, la
se'n va anar,
si, la, sol
ell tot sol
la, sol, fa
a viatjar,
mi, re, do
cap al Japó.
Cos
les mans per agafar.
El cap és per pensar i
el cor per estimar.
Xubi, dubi, dubi, dubi
uà, uà, uà
El cap és per pensar i
el cor per estimar.
Xubi, dubi, dubi, dubi
uà, uà, uà
Els dits són per tocar i
els peus per caminar.
El nas per olorar
la boca per parlar
Xubi, dubi, dubi, dubi
uà, uà, uà
El nas per olorar
la boca per parlar
Xubi, dubi, dubi, dubi
uà, uà, uà.
La llengua és per tastar;
les dents per mastegar
orelles per sentir
t'ho torno a repetir
Xubi, dubi, dubi, dubi
uà, uà, uà.
orelles per sentir
t'ho torno a repetir
Xubi, dubi, dubi, dubi
uà, uà, uà.
El ball de la civada
el ball de la civada jo us el cantaré,
el pare quan la fangava feia així, feia així,
se'n dava un truc al pit i se'n girava així.
Treballem, treballem
que la civada,que la civada
treballem,treballem
que la civada guanyarem.
El ball de la civada jo us el cantaré,
el ball de la civada jo us el cantaré,
el pare quan la llaurava feia així, feia així,
se'n dava un truc al pit i se'n girava així.
Treballem, treballem
que la civada,que la civada
treballem,treballem
que la civada guanyarem.
El ball de la civada jo us el cantaré,
el ball de la civada jo us el cantaré,
el pare quan la sembrava feia així, feia així,
se'n dava un truc al pit i se'n girava així.
Treballem, treballem
que la civada,que la civada
treballem,treballem
que la civada guanyarem.
Mireu el que ens agarada
Mireu el que ens agarada quan juguem.
Quan cantem fem la, la, la, la, la!
Quan cantem fem la, la, la, la, la!
Mireu el que ens agarada quan juguem,
Mireu el que ens agarada quan juguem.
Quan piquem fem tam, tam, tam, tam, tam!
Quan piquem fem tam, tam, tam, tam, tam!
Mireu el que ens agarada quan juguem,
Mireu el que ens agarada quan juguem.
Quan toquem fem tererererè!
Quan toquem fem tererererè!
Mireu el que ens agarada quan juguem,
Mireu el que ens agarada quan juguem.
Amb la flauta tirulirulí!
Amb la flauta tirulirulí!
Mireu el que ens agarada quan juguem,
Mireu el que ens agarada quan juguem.
A peu coix fem pom, pom, pom, pom, pom!
A peu coix fem pom, pom, pom, pom, pom!
Mireu el que ens agarada quan juguem,
Mireu el que ens agarada quan juguem.
Quan dansem fem hop, hop, hop, hop, hop!
Quan dansem fem hop, hop, hop, hop, hop!
Mireu el que ens agarada quan juguem,
Mireu el que ens agarada quan juguem.
Quan saltem fem bum, bum, bum, bum, bum!
Quan saltem fem bum, bum, bum, bum, bum!
Si creix molt l'herbeta
s'hi amaga la llebreta,
i quan arriba el caçador
fuig lluny fent un gran bot!
Si corres depresa
i no fas gaire fresa,
el caçador se n'anirà
i res no pasarà!
martes, 1 de diciembre de 2009
Tipus de llenguatge
1. El poema i el jo poètic
Però, centrant-nos en el poema, sigui quina sigui la forma que presenti, sempre hi ha un subjecte que parla, que s'expressa, que comunica un missatge poètic. Aquest subjecte (que en la novel·la s'anomena narrador), en poesia rep el nom de veu, de jo poètic, i no s'ha de confondre amb l'autor en tant que personatge històric.
L'autor és la persona que compon el poema, però no és apropiat identificar-lo amb la veu poètica. Deixant de banda si l'autor és sincer o no, o si la composició poètica reflecteix el seu estat d'un moment però no d'un altre, els textos literaris tenen una formulació prou oberta per adaptar-se a nous temps i a nous receptors. Per això diem que un poema, un cop formulat, deixa de ser un episodi històric lligat a una cronologia concreta i esdevé un component del corpus literari general. Així, qualsevol receptor pot fer-se'l seu, interpretar-lo i sentir-lo a la seva manera.
2. Característiques del llenguatge poètic
El poema, doncs, té una relació tan intensa –una fusió entre la fonètica i el significat que és intraduïble a la prosa i no és apte per a ser resumit. El poema és una manera original de captar el món i és capaç de provocar un gaudi estètic lligat a un aprenentatge cultural.
Els diccionaris recullen els significats convencionals dels mots, aquells significats primaris, que serveixen per comunicar-se, anomenats denotatius. però, en alguns casos recullen també una altra accepció, el sentit figurat. Per exemple, "anar amb el coll dret" té un sentit literal i un sentit figurat. El sentit figurat pot ser més corrent, fins i tot, que el sentit denotatiu.
En poesia, qualsevol paraula o expressió pot assumir un significat figurat o connotatiu, que depèn del context, de l'autor o del lector. El resultat és el fenomen anomenat recurs expressiu, figura retòrica, o simplement, figura.
3. Mecanismes de formació de figures
1. Supressió: es produeix quan hi ha omissió d'elements que habitualment figurarien en el discurs, com conjuncions, components de la frase, termes d'una comparació; ocultació de significats, etc.
2. Addició: es produeix quan s'incorporen més elements dels necessaris o bé quan es repeteix un element d'una forma insistent.
3. Combinació o canvi d'elements: entre tots dos existeix alguna analogia, que permet fer aquesta substitució. És el cas de la metàfora.
4. Permutació del lloc que ocupen els components del discurs.
4. Elements bàsics de la poesia
4.1 El vers
El vers és una successió de paraules que ocupen una sola ratlla i són determinades pel nombre de síl·labes (metre), la rima i el ritme.
El nombre de síl·labes d'un vers són les síl·labes que es poden comptar fins a l'últim accent. Els versos poden ser d'art menor (menys de 9) o d'art major (9 ó més de 9). En els versos d'art major podem trobar una pausa, cesura, que divideix el vers en dos hemistiquis.
El ritme s'obté mitjançant la repetició de combinacions de síl·labes tòniques i àtones (peus rítmics).
La rima és la repetició dels sons al final dels versos a partir de la darrera vocal tònica. La rima és consonant si rimen tots els sons i assonant si només rimen els vocàlics. També distingim entre rima masculina, quan les últimes paraules dels versos que rimen són agudes, femenina, quan són planes o esdrúixoles, i maridada, si s'alternen versos masculins amb femenins.
4.2 Les estrofes
Els versos es combinen formant estrofes. Si els versos d'una estrofa tenen el mateix nombre de síl·labes, s'anomenen isosil·làbics. Si el nombre de síl·labes és diferent, anisosil·làbics.
Les estructures estròfiques més comunes són les següents: els versos apariats, els tercets, els quarts i les quartetes (d'art major o menor), la quinteta, l'octava, la dècima i el sonet (aquest darrer, més que no pas una estrofa és una estructura de poema).
5. Altres formes de poesia
Tot i que associem el concepte de poema a l'estructura en vers, l'expressió poètica també pot tenir altres manifestacions: La prosa poètica és un text escrit en prosa que utilitza recursos poètics.
El cal·ligrama és un tipus de composició poètica en què el text adopta una forma o una disposició relacionada visualment amb el contingut.
El poema visual, en canvi, és una forma poètica que prioritza la comunicació i el poder d'atracció de l'obra. Es caracteritza per la substitució dels elements tradicionals del poema per elements visuals: imatge, dibuixos, gravats...
6. Classificació de les figures
Entre les diverses possibles classificacions, proposem la següent:
- Fòniques, relacionades amb l'aspecte oral: sons, entonació, ritme d'intensitat...
- Morfosintàctiques, relacionades amb l'estructura de les paraules i les combinacions de paraules en la frase.
- Semàntiques, relacionades amb el significat de les paraules.
- Lògiques, relacionades amb la construcció del discurs.
La més important és la rima. Són també figures fòniques l'al·literació (repetició pròxima de sons), la paranomàsia (repetició pròxima de grups fònics), l'onomatopeia (imitació de sons reals) i, en general, els anomenats jocs de paraules.
6.2 Figures morfosintàctiques
La més pròpia del vers és el paral·lelisme o repetició d'una mateixa estructura en diverses frases seguides. Altres figures són una repetició d'una sèrie de paraules, blocs de paraules, sigui al començament o al final d'un vers. Altres: anàfora, polisíndeton, asíndeton, el·lipsi, hipèrbaton...
6.3 Figures lògiques
- L'antítesi indica l'oposició de dues oracions, dos sintagmes o dos mots aïllats de sentit contrari
- En la paradoxa es fa l'enllaç de dues idees aparentment oposades, que tanmateix poden arribar a conciliar-se aprofitant un possible canvi de significat de les paraules.
- La ironia consisteix a dir alguna cosa de tal manera que el receptor entengui el contrari del que es diu.
- L'al•legoria és una figura lògica de substitució completa, que es presenta en forma de relat en què apareixen una sèrie d'elements que tenen un sentit i a la vegada són susceptibles d'adquirir-ne un altre de més profund, a partir d'una interpretació en la qual a cada element aparent es correspon un d'ocult.
6.4 Figures semàntiques
Hi ha dues figures semàntiques que destaquen entre totes per la seva importància:
- La metàfora és un dels elements centrals de tota poesia. Consisteix a substituir un mot per un altre, que pertany a un camp semàntic diferent, entre els quals pot establir-se una relació analògica (és a dir, comparteixen algun tret significatiu comú).
- La metonímia (amb la qual englobem la sinècdoque) consisteix en la substitució d'una paraula per una altre, quan totes dues pertanyen al mateix camp semàntic. La relació entre les dues paraules (la literal i la substituïda) es basa en el fet que una és la causa, la conseqüència o una part de l'altra.
Aquetainformació esta extreta d'aquesta pàgina: http://perso.wanadoo.es/dcosg/1r%20BATXILLERAT/GENERES%20LITERARIS/La%20poesia.htmç
- És poc formal: presenta un ampli ventall de possibilitats, ja que segons temes i situació pot acostar-se als altres registres: col·loquial, literari, etc.
- Pot ser tant oral (ràdio i televisió) com escrit (diaris i revistes).
- L’estructura de les notícies es fa d'acord amb el que s'anomena piràmide invertida (es comença pels aspectes més importants i es va passant als de menor importància).
- La informació ha de respondre a les següents preguntes bàsiques: qui, què, quan, on, per què i com.
- Entre els gèneres periodístics es poden destacar la notícia, el reportatge, 1'entrevista, els
- En televisió i ràdio està vinculat a semiòtiques no verbals.
- Té una extensió molt reduïda.
- Usa freqüentment recursos retòrics (metàfores, hipèrboles, regularitats fonètiques, etc.).
- Es recolza sovint en la imatge gràfica.
- Hi ha un predomini de la funció conativa o apel·lativa.
- Un apartat del registre publicitari és la propaganda, que busca l’adhesió a una causa o ideologia.
registre col·loquial. El registre col·loquial és la modalitat de la llengua que empren els parlants en l’àmbit d’ús més quotidià i relaxat. És una varietat diafàsica oposada, d’una banda, a l’estàndard, i de l’altra, al llenguatge vulgar, encara que es poden assimilar, ja que ambdós registres coincideixen a utilitzar un llenguatge poc elaborat. De tota manera, sí que podem dir que el vulgar palesa un alt grau d’incorrecció i té una forta vinculació amb les varietats diastràtiques més baixes.La “col·loquialitat” ideal, segons els factors que va establir Haliday, seria la següent:
1.
camp: el que podríem dir la quotidianitat, és a dir, el conjunt de temes referents a la vida ordinària. Cal entendre que aquest és el camp predominant, no l’exclusiu, perquè, de fet, en una situació col·loquial es pot parlar de qualsevol tema, fins i tot dels més especialitzats.
2.
mode: oral espontani. Tot i que pot haver-hi usos escrits als quals pot escaure la consideració de col·loquials, com notes o missatges adreçats a una persona de confiança, la llengua col·loquial és fonamentalment oral i espontània. Aquest fet bàsic determina moltes de les característiques d’aquest registre.
3.
tenor: el tenor funcional és bàsicament interactiu. Malgrat que en tot procés comunicatiu sempre hi ha el component d’intercanvi d’informació, el registre col·loquial té, a més d’aquesta funció, i sobretot, la de crear, mantenir el contacte social. Fins i tot en moltes situacions els continguts del discurs són irrellevants i el que compta és simplement l’ús del llenguatge com a pretext com a pretext per a exercir la sociabilitat. Pel que fa al tenor personal, podem afirmar que és informal. La noció de col·loquial s’aplica a situacions comunicatives en què no hi ha grans distàncies entre els actors, i en què l’atenció que aquests presten al seu discurs es pot dir que és escassa.Les característiques del registre col·loquial són conseqüència dels trets que acabem d’esmentar. Podem dir-ne alguns. Per exemple, es caracteritza per l’ús d’un lèxic limitat i repetitiu, sense afany d’exactitud i de precisió, just a l’extrem oposat dels registres formals, i de vegades podem trobar diferents paraules per a referir-nos a una mateixa cosa, usarem l’una o l’altra, segons el tipus de registre, com ara dentistao odontòleg
Aquesta informació esta extreta de la següent pàgina: http://www.scribd.com/doc/9289897/03-Tema-03-El-registre-estandard-El-registre-colloquial
FREQÜÈNCIES
Aquesta exposició constava de tres obres:
La primera era com un passadís amb miralls on hi havia projectors que projectaven una gran sèrie de colors molt vius que s’ha anaven movent. Al final d’aquest passadís hi havia una paret platejada on també és projectava aquests colors. Aquesta obra crida molt l’atenció, ja que no és molt freqüent veure aquest tipus d’obres on la persona que la va a veure també forma part d’aquesta.


La següent obra era roda de colors. Aquesta personalment era la que més em va agradar. Consistia en una roda de pantalles de tela molt fina que permetia que la projecció traspassés a una pantalla gran que hi havia justament al davant. En aquestes projeccions veiem escenes de pel•lícules i documentals on només sortien una tonalitat de color, a mesura que les imatges anaven canviant la tonalitat projectada també. Sempre hi havia el mateix color, mai en una projecció apareixia dos colors diferents. Per veure la obra sencera s’havia de contemplar durant quaranta-cinc minuts. Llavors aquesta tornava a projectar les mateixes imatges que al inici. Per aquest motiu estem parlant d’una obra d’art cíclica.

L’última obra va ser laberint que feia homenatge al laberint d’horta. Aquesta obra també feia servir la mateixa estructura pantalles transplantaments al davant amb una pantalla opaca. Hi ha dos diferències respecte a l’altre obra. La primera és la forma de les pantalles fines, aquestes tenen la forma dels primers laberints. La segona diferència la veiem en les imatges que projecta. En aquesta les imatges que veiem són laberints, diversos laberints i des de diferents punts de vista.

Aquesta sortida va ser una de les que més em va agradar, sobretot com he dit abans la segona obra. Mai em cansava de mirar-la, em va cridar molt l’atenció i fins i tot va haver moments que vaig tornar a la meva infància, ja que sortien fragment de pel•lícules infantils de quan jo era petita. Per concloure m’agradaria dir que va ser una experiència molt positiva i molt millor del que em vaig arribar a imaginar.
imatges extretes del següent blog http://visionary-film.blogspot.com/2009/10/eugenia-balcells-frequencies.html